fb
10/05/2022
Невеликі за розміром технологічні пристрої дозволяють оперативно контролювати різні показники: наявність мітки, температуру та вологість навколишнього середовища, рух, спрацювання зовнішнього датчика та інше.

Bluetooth мітка або Bluetooth датчик - це невеликий Bluetooth пристрій, що підключається до GPS-трекерів за допомогою Bluetooth технологій та періодично передає сигнали. Невеликі за розміром технологічні пристрої дозволяють оперативно контролювати різні показники: наявність мітки, температуру та вологість навколишнього середовища, рух, спрацювання зовнішнього датчика та інше. Завдяки вбудованому акумулятору мітки не потребують зовнішнього джерела живлення і легко встановлюються.


Використання Bluetooth міток в рефрижераторах при перевезенні товарів


Якість та успіх перевезення продовольчих товарів, медичних препаратів, сільськогосподарської продукції, рослин та інших товарів щоденного вжитку в великій мірі залежить від дотримання температурного режиму при транспортуванні.

Власники рефрижераторів часто стикаються зі скаргами на недотримання температурного режиму та претензіями на відшкодування вартості зіпсованих товарів.

Для мінімізації подібних витрат та якісного контролю за температурними показниками всередині рефрижераторів під час транспортування встановлюють Bluetooth мітки (разом з сумісним GPS-трекером), що спрямовані на контроль температури та вологості.


Встановлення Bluetooth міток дає ряд переваг та не займає багато часу.

Налаштовані заздалегідь Bluetooth датчики розміщуються всередині рефрижераторів та підключаються до основного трекера бездротовим способом, за допомогою технології Bluetooth. Встановлення обладнання не потребує додаткового монтажу і займає лічені хвилини. З’єднання мітки та трекера відбувається автоматично, щойно Bluetooth датчик з’являється в радіусі досяжності. 



Періодичність передачі даних від мітки до трекера залежить від потреб бізнесу та налаштовується індивідуально. 

Трекер передає інформацію на сервер, де показники звіряються з гранично допустимими. При виявленні відхилень на вказані номери телефонів відповідальних осіб приходять сповіщення: SMS, Telegram, e-mail та/або Push сповіщення. Таким чином працівники можуть оперативно реагувати на зміну умов зберігання вантажу та запобігти псуванню товарів.

За отриманими даними можна побудувати графік та відстежити коливання температур протягом усього шляху вантажу.

Встановлені мітки дозволяють значно знизити витрати підприємства на рекламації щодо зіпсованого вантажу за рахунок дотримання температурних режимів під час перевезення.



Обмеження при встановленні Bluetooth міток


Оскільки для передачі даних використовується технологія Bluetooth, то варто звернути увагу на 2 важливі моменти при купівлі та розміщенні обладнання.

  1. Bluetooth мітки використовують технологію Bluetooth версії 4.0, отже GPS-трекери, до яких вони підключаються повинні підтримувати цю технологію.
  2. Bluetooth мітки бажано встановлювати в зоні прямої видимості трекера з мінімальною кількістю перешкод. Від розміщення мітки залежить працездатність та оперативність передачі даних на трекер та в систему моніторингу.


Які показники можна контролювати за допомогою Bluetooth міток?


За допомогою Bluetooth датчиків можна відслідковувати наступні дані:

  • переміщення/наявність товарно-матеріальних цінностей;
  • кут нахилу об’єктів;
  • контролювати відкривання/закривання дверей (за допомогою використання додаткового магніта);
  • контролювати температуру та вологість навколишнього середовища;
  • ідентифікувати водіїв транспортних засобів;
  • ідентифікувати причіпне обладнання;
  • ідентифікувати ТЗ під час технологічних операцій: зважування, вивантаження та інші;
  • передавати сигнали налаштованої потужності для додаткової безпеки вантажів та транспортних засобів.


Окрім контролю за температурою та вологістю у рухомих рефрижераторах Bluetooth мітки також використовуються:

  • у складських приміщеннях;
  • в холодильному обладнанні;
  • при роботі з причіпним обладнанням;
  • в резервуарах для зберігання рідини (наприклад молочних продуктів) тощо.


З метою захисту внутрішніх компонентів, мітки виготовляються в захищених корпусах зі ступенем захисту від води та твердих предметів IP68.


Основною перевагою встановлення Bluetooth міток є просте підключення датчика до основного GPS трекера. 


Відсутність дротів та вбудований акумулятор, заряду якого вистачає на декілька років дозволяють використовувати Bluetooth мітки для багатьох рішень.


Популярні Bluetooth мітки від литовського виробника Teltonika серії COIN:


Для відстеження руху об’єктів та ідентифікації водіїв - BLUE COIN ID

Для контролю за температурою - BLUE COIN T

Для контролю дверей - BLUE COIN MAG

Для контролю руху та куту нахилу предметів - BLUE COIN MOV


Потребуєте встановленні Bluetooth міток для додаткового контролю Вашого бізнесу? Зв’яжіться з нами і наші спеціалісти підберуть оптимальне рішення в залежності від потреб вашої компанії.



Наші сертифікати
certificate
Зв’яжіться з нами
Це абсолютно безпечно.
Ваші дані не будуть передані третім особам.