fb
23/06/2023
Електротранспорт стає дедалі більш популярним завдяки своїй маневреності та меншій вартості за 1 км шляху. Для пересування містом багато жителів обирають електросамокати. Майже в кожному місті України є електросамокати загального користування (якими можна скористатись будь де за фіксовану плату).

В той же час виникає потреба в моніторингу та додатковому захисті від крадіжок електросамокатів, як власних, так і тих, що орендуються.


Один з провідних європейських виробників GPS обладнання пропонує трекер Teltonika FMB930 для встановлення на електротранспорт. Це 2G трекер створений на базі однієї з найпопулярніших моделей трекерів - FMB920

Трекер FMB930 використовується для:

  • електромобілів,
  • електросамокатів,
  • електромопедів
  • та інших видів електротранспорту.

Серед основних особливостей GPS трекера слід відмітити підтримку широкого діапазону вхідної напруги від 10 до 90 Вольт. Також пристрій має компактні розміри і підтримує підключення додаткових зовнішніх датчиків як по провідним інтерфейсам, так і безпровідних за технологію Bluetooth Low Energy (BLE)


Днями ми протестували зручність використання трекера для відстеження персонального електросамоката одного з наших співробітників. Ділимось з Вами нашими враженнями.

Трекер було встановлено на електросамокат Kugoo біля батареї живлення. FMB930 ми підключили до батареї самокату за допомогою спеціальних конекторів. Оскільки GPS трекер має низьке споживання електроенергії під час роботи та значно зменшене електроспоживання в режимі сну (менш ніж 1 мА), то його встановлення має мінімальний вплив на рівень заряду батареї електросамоката.

Завдяки продуманому дизайну трекера пристрій з легкістю розмістився в деці самокату.



Великим плюсом подібного способу встановлення GPS трекера є те, що ззовні не можна визначити чи оснащений самокат пристроями слідкування.


Оскільки дека виконана з металу у нас були сумніви щодо якості роботи трекера, але завдяки чутливим навігаційним антенам та потужній GSM антені пристрій легко отримав навігаційні дані та передав їх в систему моніторингу. В результаті чого, ми отримали повну інформацію про переміщення електросамокату з моменту встановлення трекера.



В даному кейсі ми використали лише одну з можливостей трекера - відстеження пересування транспортного засобу в реальному часі та перегляд маршруту. 



Всі дані можна переглянути в системі моніторингу OVERSEER з комп'ютера або смартфону.



Додатково можна налаштувати для використання на електросамокаті:

  • сповіщення про виїзд з геозони;
  • сповіщення про перевищення швидкості;
  • віддалене блокування електросамоката за допомогою реле блокування.


Також серед можливостей GPS трекер Teltonika FMB930:

  • бездротове підключення зовнішніх пристроїв, включаючи мітки та датчики на основі Bluetooth LE для відстеження вологості, температуру, виявлення руху;
  • можливість працювати без зовнішнього джерела живлення завдяки вбудованій батареї на 170 мАг.


У висновку можна сказати, що трекер FMB930 чудово себе зарекомендував для відстеження електросамокату. Ми отримали детальні дані про маршрут транспортного засобу та швидкості його руху. 

 

Для власників автопарків з електротранспортом та іншими ТЗ, які використовуються нестандартні вольтажі бортової мережі (до 90 Вольт) ми пропонуємо безкоштовний тест-драйв трекера FMB930. Щоб протестувати трекер під час роботи власного автопарку звертайтесь до наших менеджерів.


Короткий відеоогляд встановлення трекера на електросамокат:


Наші сертифікати
certificate
Зв’яжіться з нами
Це абсолютно безпечно.
Ваші дані не будуть передані третім особам.