fb
15/01/2024
GPS трекери створені для відстеження місця розташування автомобілів, техніки та вантажів і здатні значною мірою полегшити контроль за ефективним використанням транспортних засобів

На ринку України на сьогоднішній день існує великий вибір GPS трекерів від українських та закордонних виробників. І за необхідності придбати трекер виникає доречне питання - на які саме характеристики слід звертати увагу в першу чергу.


При виборі трекера в першу чергу слід визначитись, які потреби підприємства повинно задовольняти дане обладнання:

- просте слідкування (для визначення координат і побудови маршрутів);

- контроль за використанням пального;

- відстеження показників температури;

- отримання детальних даних з бортового комп’ютера;

- зчитування даних з цифрового тахографа;

- тощо.


Якщо в підприємстві вже встановлена система моніторингу і певні авто вже оснащенні трекерами, то при виборі нової моделі обладнання слід впевнитись, що існуюче програмне забезпечення підтримує обрану марку та модель трекера.


Тепер розглянемо основні технічні характеристики та розшифруймо їх.


Перш за все, як і більшість пристроїв трекери потребують джерела живлення. Це може бути, як вбудована батарея так і можливість підключення до зовнішнього джерела живлення. Для стабільної роботи GPS трекера необхідне поєднання цих двох способів. 


Вбудований АКБ дозволяє трекеру працювати без зовнішнього джерела живлення і зберігати інформацію про місцезнаходження та інші параметри руху автомобіля, і в той же час потребує періодичного заряджання (періодичність залежить від способу використання пристрою та місткості вбудованої батареї).


Більшість трекерів можна підключити до зовнішнього джерела живлення використовуючи:

  • гніздо прикурювача автомобіля (так звані Plug&Play трекери);
  • дроти для підключення до акумулятора автомобіля;
  • підключення в роз’єм OBDII.


Другим важливим параметром слід виділити функціональність GPS трекерів. В залежності від моделі, трекери відрізняються:

  • підтримкою технології Bluetooth для підключення додаткових датчиків та міток. Таким чином за допомогою трекера можна отримати дані з зовнішніх пристроїв про температуру, вологість, стан дверей (закриті/відкриті), тощо;
  • підтримкою підключення до CAN шини автомобіля для зчитування даних з бортового комп’ютера транспортного засобу. При виборі трекера слід звернути увагу чи підтримує цей пристрій зчитування даних з вашого автомобіля:
  • наявністю додаткових кнопок, що запрограмуються під певні сценарії;
  • наявністю цифрових та аналогових входів і виходів, що дозволяють підключати додаткове обладнання та отримувати більший перелік даних для контролю та аналізу.


Ще одним важливим параметром є вхідна напруга, яку підтримує трекер. Вона може варіюватися від 10 до 90 V. В залежності від цього параметра трекер може використовуватись для підключення до легкових авто, вантажівок, спецтехніки чи електрокарів та електротранспорту загалом.


Ступінь захисту пристрою теж відіграє роль у виборі трекера. Адже рівень захисту корпусу прямо впливає на якість та довговічність роботи обладнання. Цей параметр позначається IP** і показує стійкість трекера до впливу зовнішнього середовища. Чим вищі цифри - тим більш захищеним є пристрій.

Популярними є ступені захисту:

IP54 - для трекерів з підключенням до АКБ автомобіля. Захищені від пилу та води, такі пристрої підходять для використання в жорстких умовах або на вулиці, якщо захищені від дощу і прямих сонячних променів.

IP41- для трекерів, які підключаються в середині автомобіля в прикурювач або OBDII роз’єм. Такі пристрої підходять для внутрішнього використання, де існує низький ризик потрапляння води та відносно невеликих твердих частинок. 


Також обираючи трекер для техніки, що базується чи працює у закритих приміщеннях, паркінгах чи кар’єрах варто звернути увагу на моделі з зовнішньою GSM антеною, що робить зв’язок пристрою з супутником більш стабільним.


Для легшої орієнтації в світі GPS обладнання ділимось з вами переліком ТОП 5 трекерів за 2023 рік серед наших клієнтів:

  • Простий та бюджетний трекер FMB920, що ідеально впорається з завданням базового моніторингу транспортних засобів.
  • Професійний трекер FMB125 з зовнішньою антеною для комплексних рішень.
  • Надкомпактний трекер FMB003 для підключення в роз’єм OBDII.
  • GPS трекер FMB150 із вбудованим процесором даних CAN.
  • Легкий в монтажі Plug&Play трекер FMP100 з вбудованою кнопкою, яку можна запрограмувати.
  • Незамінний для перевізників трекер FMS500 TACHO з можливістю віддаленого завантаження даних з цифрових тахографів.
  • Та GPS трекер професійного рівня з великим переліком інтерфейсів та двома CAN лініями, які працюють одночасно та можливістю написання власних сценаріїв для розширення функціоналу - FMS500 StCAN.


Для вибору надійного GPS обладнання, яке дійсно полегшить роботу вашого підприємства, ми радимо звертатися до сертифікованих дистриб’юторів обладнання, які не лише підберуть пристрої відповідно до потреб і бюджету вашого підприємства, а й проведуть налаштування, монтаж та навчать вас по максимуму використовувати всі можливості трекерів.




Наші сертифікати
certificate
Зв’яжіться з нами
Це абсолютно безпечно.
Ваші дані не будуть передані третім особам.