fb
28/05/2020
У цій статті розмова піде про таку тему як викрадення автомобіля та про трекери, які можуть допомогти відстежити машину у разі угону.

Нещодавно до нас звернувся Клієнт, мовляв викрали автомобіль, у системі відображає місце розташування на трасі, стоянка протягом 50хв. і більше немає жодних даних.


Перевіривши об'єкт у системі стало ясно, що «викрадачі» використовують глушіння сигналу. Через це трекер передавав дані без координат, і на запит координат по SMS також відповідав без координат.


Якщо немає даних щодо GPRS, то можна дізнатися дані про місцезнаходження завдяки стільниковим вежам. Активувавши параметри трекера для LBS (визначення розташування за стільниковими вежами), ми стали чекати, поки трекер прийме налаштування.


Через деякий час трекер вийшов на зв'язок і ми отримали довгоочікуване розташування. Виявилося, що машина поїхала від місця угону на 160 км. Зателефонувавши клієнтові і повідомивши це про це, ми почали спостерігати за ситуацією.


На карті було видно, як одразу кілька автомобілів клієнта розпочали рух у бік точки передбачуваного знаходження автомобіля. Через хвилин 10 сталося диво, мабуть викрадачі погано стежили за своїм обладнанням і «придушення» сигналу почало підводити.


Потроху трекер почав бачити супутники, і вже за 5 хвилин був у повній активності і коректно передавав повідомлення. Тепер клієнт знав точне місце розташування, яке оновлювалося кожні 20сек.


Далі ми спостерігали як автомобілі замовника переслідують та намагаються перехопити викрадений автомобіль. У результаті викрадачі заїхали на подвір'я та залишили машину. Клієнт знайшов викрадений автомобіль. Велика радість для Клієнта та маленька радість для Нас 🙂


Підсумувавши ситуацію, можна з упевненістю сказати, що встановлений трекер в автомобілі може допомогти не тільки контролювати маршрут ТЗ, але і допомогти відстежити автомобіль у разі угону.

Наші сертифікати
certificate
Зв’яжіться з нами
Це абсолютно безпечно.
Ваші дані не будуть передані третім особам.