fb
25/04/2023
Відключення мережі 2G в Європі підштовхує власників автопарків до оновлення обладнання на ТЗ для стабільної роботи GPS трекерів за кордоном. Більшість країн Європи планують здійснити відключення мережі 2G в найближчі роки.

Такі країни як Німеччина, Фінляндія, Естонія, Чехія, Норвегія, Великобританія оголосили про відключення мережі 2G до кінця 2025 року.


Причиною відключення мережі 2G є те, що ця технологія є застарілою та менш ефективною порівняно зі стандартами 3G та 4G, які забезпечують вищу швидкість передачі даних та кращу якість зв'язку. Також, відключення мережі 2G дозволяє операторам зв'язку звільнити радіочастотний спектр для використання у більш ефективних мережах 3G та 4G.


Власники транспортних засобів, обладнаних трекерами, що передають дані у мережі 2G вже стикаються з проблемами з використанням 2G трекерів за кордоном. Втрата зв’язку на кілька годин або навіть днів може негативно вплинути на результати бізнес діяльності та призвести до додаткових витрат.

Після відключення мережі 2G, пристрої що працюють лише в цьому діапазоні перестануть передавати дані, тому оператори зв'язку рекомендують оновлювати обладнання до більш сучасних моделей, які підтримують стандарти 3G та 4G.


Зважаючи на тенденції розвитку мережі 4G, компанія Teltonika презентувала новую серію трекерів серії FMC, що відповідають усім вимогам сучасного ринку.


У нас ви вже зараз можете замовити GPS трекери нового покоління та на власному досвіді переконатись у їх стабільності та надійності.


Всі вони призначені для передачі даних в мережі 4G і в той же час мають резервний перехід до мереж 2G. Завдяки цьому трекери стабільно працюють в тих регіонах, де ще відсутнє або нестабільне покриття 4G. 


GPS трекер Teltonika FMC150 має вбудовану мікросхему для зчитування даних з CAN шини електромобілів, вантажівок, автобусів та спеціалізованих транспортних засобів. Трекер підтримує понад 1500 моделей авто, серед яких понад 70 моделей електрокарів.

Окрім класичного моніторингу трекер дозволяє зчитувати дані про рівень пального, швидкість двигуна, пройдений шлях. Завдяки наявності підключення Bluetooth до пристрою можна підключити додаткові датчики та мітки.

Трекер призначений для роботи в мережі 4G і в той же час має резервний перехід до мереж 2G. Запрограмовані сценарії FMC150 дозволяють виявляти надмірний холостий хід, втрату мережі, буксирування та аварії. Оновлення прошивки пристрою здійснюється через FOTA.

GPS трекер Teltonika FMC150 найкраще підходить для спец транспорту та служб доставки.


OBD трекер FMC003 - це сучасний пристрій Plug&Play. Він легко підключається через порт OBDII та призначений для зчитування як стандартних параметрів OBD (оберти, швидкість, положення педалі, тощо) так і даних OEM (реальний одометр, реальний рівень пального). GPS трекер підтримує понад 1200 моделей авто і ця кількість постійно збільшується.

Трекер підтримує всі найпоширеніші сценарії:

  • eco driving;
  • ручні геозони;
  • виявлення перевищення швидкості;
  • надмірний холостий хід;
  • відключення від мережі;
  • буксирування та аварії.

Підключення Bluetooth дає можливість додаткового використання міток та датчиків бездротового розпізнавання водія, відстеження причепів та моніторингу температури.


Водонепроникний професійний GPS трекер Teltonika FMC225 з класом захисту IP67, що надійно захищає корпус пристрою від проникнення пилу, вологи та бруду. Трекер має послідовні інтерфейси RS232/RS485 для моніторингу палива та зчитування інших зовнішніх даних. Також перевагою даного трекера є підтримка двох SIM карт, що допомагає знизити витрати на роумінг під час використання в закордонних поїздках.


Професійні трекери з підтримкою мережі 4G представлені GPS трекером Teltonika FMC650. Ця модель використовує окремий модуль для збору даних GNSS і підтримує двоканальний рівень L1 + L5, що робить пристрій більш точним у порівнянні з іншими аналогами.

Трекер оснащений Bluetooth 5.0, що забезпечує потужніший сигнал та довший робочий діапазон. В порівнянні з моделю FMB650 пристрій має оновлений процесор з більшою обчислювальною потужністю та 16 Мб внутрішньої флеш пам’яті. 

GPS трекер FMC650 підходить для використання у рішеннях для міжнародної та внутрішньої логістики, де необхідне підключення до цифрових тахографів. Також пристрій має необхідний функціонал для використання у рефрижераторах, вантажівках, с/г техніці, будівництві, гірничій промисловості, тощо.


Серія трекерів з покриттям 4G також представлена моделлю Plug&Play пристроєм Teltonika FMC800. Простий в установці та використанні трекер з основними функціями стеження та підключенням Bluetooth встановлюється через порт OBDII. Вбудований акселерометр передає точні дані для відстеження аварій. Пристрій дає можливість відстежувати маршрут руху, поведінку водія, перевищення швидкості та виявляти холостий хід. Завдяки підключенню Bluetooth функціонал трекера можна значно розширити за допомогою використання додаткових датчиків та міток.

І, мабуть, найпопулярніший трекер на сьогоднішній день FMB920 також має свій аналог в лінійці пристроїв з покриттям 4G. GPS трекер FMC920 - став логічним продовженням свого попередника та увібрав в себе весь функціонал свого попередника. 

Окрім базового відстеження автотранспорту, цифровий вхід трекера можна використовувати для моніторингу стану кнопки запалювання, дверей або сигналізації, а цифровий вихід для знерухомлення авто. Аналоговий вихід трекера розширює сценарій використання за допомогою датчиків температури, вологості, моніторингу рівня рідини. Пристрій легко адаптується до будь-якої галузі та підтримує сценарії:

  • eco driving;
  • порушення швидкісного режиму;
  • виявлення надмірного холостого ходу;
  • виявлення аварій;
  • автоматичні та ручні геозони;
  • тощо.


Всі трекери лінійки FMC від Teltonika ви можете замовити в OVERSEER вже сьогодні та одними з перших оцінити всі переваги роботи в мережі 4G.


Наші сертифікати
certificate
Зв’яжіться з нами
Це абсолютно безпечно.
Ваші дані не будуть передані третім особам.